Ana Sayfa    |    İletişim

24 Şubat 2010 Çarşamba

Yatak Odası Dekorasyon Fikirleri

Yatak odaları yaşam alanlarımızın en özel bölümlerdir. Dinlenmek, uyumak, kendi dünyanızı yaşamak için çekildiğiniz yatak odaları sizi ne kadar dinlendiriyor? Her gün yeniden başlayan iş temposuna ne kadar hazırlanabiliyorsunuz? Bu soruların cevapları yatak odanızdan ve dekorasyon tercihlerinizden geçiyor.



Dekorasyon insan psikolojisi için önemli bir olgudur. Bu yüzden ne istediğinizi bilmeniz gerekir. Yorucu hayat temposu olan insanlar terapi gibi gelen yatak odalarına sahip olmalıdır. Peki nasıl yatak odaları bizi mutlu eder?



Bunun için çok paralar harcamaya da gerek yoktur. Öncelikle yatak başından başlanabilir.

İlk olarak yatak başınızdan başlayalım. Yatak başınız ahşap ise yapı marketlerden yatak başınızın ölçülerinde süngar, yapıştırıcı ve zevkinize göre parlak yada mat saten kumaş almalısınız. Parça kumaşlar toptancılardan yada kumaşçılardan daha da ucuz olarak temin edilebilir. Süngarı yapıştırıcı ile yapıştırıp; üzerine aldığınız kumaşı kaplayarak yatak başının arkasından raptiyelerle sabitleyebilirsiniz. Yatak başımız hazır.

İsterseniz yatak başına kapladığınız kumaştan, tül perdelerinizin üstüne kenarda bağlı kalacak şekilde kalın perde olarak dekor da verebilirsiniz. Ve hatta aynı kumaştan karyolanızın üstüne örtüde yapabilirsiniz. Hele bu renk (ler) yatak odaları için rahatlatıcı olan lila, beyaz, krem gibi açık bir renk olursa pozitif enerji dolu bir güne merhaba demeye hazır olun.



Sonraki aşama ise tuvalet masasının aynasını çıkartıp onun yerine duvara oval, yuvarlak yada daha farklı yuvarlak hatlı şekildeki aynayı duvara monte etmek. Bu aynanın çerçevesini ister karyola başının kumaşından isterseniz de gardorabınıza uygun ahşaptan yapabilirsiniz.



Mobilyalarınıza, perdelerinize ve duvarlarınıza uygun çok yer kaplamayan ve göz yormayan bir halı ile yatak odanızın dekorasyonu tamamlanabilir.

2 yorum:

mobilya ev dekorasyonu dedi ki...

cok guzel olmus ya

Adsız dedi ki...

Ev dekorasyonu için duvar objeleri ararken bulduğum yeni bir ürünü de paylaşmak isterim. Parmak izlerimizden tablolar yapıyorlarmış. Tamamen kişisel bir ürüne sahip olmak fikri beni heyecanlandırdı. ben en kısa zamanda bir tane Kalp modelinden satın alacağım. İlgilenenler için; www.parmakizitablo.com
Sevgilerimle.